2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Avinžirnių sriuba

Tai labai maistinga, turinti daug baltymų sriuba.


~ Bulvės;
~ Avinžirniai;
~ Mėsos arba spirgų arba kiaulienos taukų;
~ Druska ir pipirai, lauro lapai.

Išsiverdu mėsą. Dedu avinžirnius.  Po 20 min., sudedu bulves. Nepamirštu druskos, pipiriukų, lauro lapų. Ir paskutinis akcentas spirgai. Kai verdu be mėsos įdedu naminių kiaulienos taukų ir spirgų. 
Gavėnios laikotarpyje riebalų atsisakau. Tada nededu taukų, ir spirgų nededu. Įdedu daugiau prieskonių: šaldytų krapų, šaldytų pjaustytų svogūnų laiškų ir pan.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą