2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Kitokie kotletai

Gamindama mėgstu improvizuoti. Ir jūs nebijokite.

~ 1kg maltos mėsos (renkamės pagal skonį);
~ 100 g avižinių dribsnių (kurie išverda per 1min) arba manų kruopų;
~ 1 stiklinė morkų tarkių;
~ 1 kiaušinis;
~ 2 česnako skiltelės arba 1 arbatinis šaukštelis džiovinto česnako granulių;
~ 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis juodo pipiro sumalto;
~ 1 arbatinis šaukštelis druskos;
~ pusė arbatinio šaukštelio ciberžolės;

Viską sudedu į gilų dubenį. Šalia pasidedu lėkštę su šiltu vandeniu - prireiks formuojant kotletus. Pasiruošiu keptuvę - įpilu šaukštelį aliejaus arba taukų ir įjungiu viryklę ant pačio mažiausio, kad keptuvė po truputėlį šiltų. Nusiplaunu rankas ir kimbu į darbus: dabar viską gerai išminkau rankomis ir formuoju kotletus norimo dydžio; kad nekibtų mėsa prie delnų pamirkau delnus vandenyje. Suformuotus kotletus iškart dedu į keptuvę.

Iškeptus kotletus sudedu į lėkštę. Keletą suvalgom, o likusius dedu į plastikinę dėžutę ir į šaldiklį.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą