2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Naminiai spirgai ir taukai




Šaldytuve taukų indelis tuštėja reikia pasiruošti naujų.

Vakar užsipirkau kiaulienos lašinių, be odos, supjaustytų kubeliais, šiandien reikia juos apdoroti. Paversiu juos į stiklainį naminių kiaulienos taukų ir į stiklainį spirgų.

Taigi, lašinius sumalu su mėsmale arba supjaustau smulkesniais kubeliais. Dedu į keptuvę ir skrudinu, atsiradusius taukus pilu į stiklainį ir darau tai tol, kol spirgai apskrunda. Spirgus sudedu į kitą stiklainį ir užbarstau druska.

Kol spirgai šilti, mėgstam pasivaišinti jais su duonele.

Labiausiai juos vartojam žiemos laikotarpyje.

Spirgus naudoju sriuboms, troškiniams, košėms.


Siūlau ir jums pasigaminti, tai užtrunka tikrai neilgai. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą