2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Naminiai kotletai



Artėja Gavėnia ir pasninkas su ja. Kadangi vaikai nepasninkauja, tai priruošiu jiems naminių kotletų ir užšaldysiu. Labai patogu, visada yra kuo pamaitinti šeimyną.

Mano naminių kotletų sudėtis:

~ Malta mėsa 1kg - dažniausiai naudoju kalakutieną (0,5kg) sumaišytą su jautiena (0,5kg). Jei noriu, kad būtų minštesni kotletai ir lengviau valgomi dedu daugiau kalakutienos.

~ 1 kiaušinis;

~ 2 česnako skiltelės;

~ 1 smulkiai pjaustytas svogūnas;

~ 1 arbatinis šaukštelis pipiro sumalto;

~ 1 arbatinis šaukštelis druskos;

~ pusė arbatinio šaukštelio ciberžolės - ji prideda gelsvos spalvos;

~ 4 riekelės batono išmirkyto vandenyje.


Viską sudedu į gilų dubenį. Šalia pasidedu lėkštę su šiltu vandeniu - prireiks formuojant kotletus. Pasiruošiu keptuvę - įpilu šaukštelį aliejaus arba taukų ir įjungiu viryklę ant pačio mažiausio, kad keptuvė po truputėlį šiltų. Nusiplaunu rankas ir kimbu į darbus: dabar viską gerai išminkau rankomis ir formuoju kotletus norimo dydžio; kad nekibtų mėsa prie delnų pamirkau delnus vandenyje. Suformuotus kotletus iškart dedu į keptuvę.

Iškeptus kotletus sudedu į lėkštę. Keletą suvalgom, o likusius dedu į plastikinę dėžutę ir į šaldiklį. Na štai, kuriam laikui turiu beveik paruoštus pietus.

Pabandykite ir Jūs!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą