Artėja Gavėnia ir pasninkas su ja. Kadangi vaikai nepasninkauja, tai priruošiu jiems naminių kotletų ir užšaldysiu. Labai patogu, visada yra kuo pamaitinti šeimyną.
Mano naminių kotletų sudėtis:
~ Malta mėsa 1kg - dažniausiai naudoju kalakutieną (0,5kg) sumaišytą su jautiena (0,5kg). Jei noriu, kad būtų minštesni kotletai ir lengviau valgomi dedu daugiau kalakutienos.
~ 1 kiaušinis;
~ 2 česnako skiltelės;
~ 1 smulkiai pjaustytas svogūnas;
~ 1 arbatinis šaukštelis pipiro sumalto;
~ 1 arbatinis šaukštelis druskos;
~ pusė arbatinio šaukštelio ciberžolės - ji prideda gelsvos spalvos;
~ 4 riekelės batono išmirkyto vandenyje.
Viską sudedu į gilų dubenį. Šalia pasidedu lėkštę su šiltu vandeniu - prireiks formuojant kotletus. Pasiruošiu keptuvę - įpilu šaukštelį aliejaus arba taukų ir įjungiu viryklę ant pačio mažiausio, kad keptuvė po truputėlį šiltų. Nusiplaunu rankas ir kimbu į darbus: dabar viską gerai išminkau rankomis ir formuoju kotletus norimo dydžio; kad nekibtų mėsa prie delnų pamirkau delnus vandenyje. Suformuotus kotletus iškart dedu į keptuvę.
Iškeptus kotletus sudedu į lėkštę. Keletą suvalgom, o likusius dedu į plastikinę dėžutę ir į šaldiklį. Na štai, kuriam laikui turiu beveik paruoštus pietus.
Pabandykite ir Jūs!
Mano naminių kotletų sudėtis:
~ Malta mėsa 1kg - dažniausiai naudoju kalakutieną (0,5kg) sumaišytą su jautiena (0,5kg). Jei noriu, kad būtų minštesni kotletai ir lengviau valgomi dedu daugiau kalakutienos.
~ 1 kiaušinis;
~ 2 česnako skiltelės;
~ 1 smulkiai pjaustytas svogūnas;
~ 1 arbatinis šaukštelis pipiro sumalto;
~ 1 arbatinis šaukštelis druskos;
~ pusė arbatinio šaukštelio ciberžolės - ji prideda gelsvos spalvos;
~ 4 riekelės batono išmirkyto vandenyje.
Viską sudedu į gilų dubenį. Šalia pasidedu lėkštę su šiltu vandeniu - prireiks formuojant kotletus. Pasiruošiu keptuvę - įpilu šaukštelį aliejaus arba taukų ir įjungiu viryklę ant pačio mažiausio, kad keptuvė po truputėlį šiltų. Nusiplaunu rankas ir kimbu į darbus: dabar viską gerai išminkau rankomis ir formuoju kotletus norimo dydžio; kad nekibtų mėsa prie delnų pamirkau delnus vandenyje. Suformuotus kotletus iškart dedu į keptuvę.
Iškeptus kotletus sudedu į lėkštę. Keletą suvalgom, o likusius dedu į plastikinę dėžutę ir į šaldiklį. Na štai, kuriam laikui turiu beveik paruoštus pietus.
Pabandykite ir Jūs!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą