2012 m. sausio 28 d., šeštadienis

Makaronai su PESTO padažu



Sotu. Ką tik pavalgėm vakarienę. Skanumėlis.


  ~ Kedro riešutai 50gr. Jei neturiu kedro riešutų, naudoju kepintu žemės riešutus. Bet skaniau su kedriniais.
  ~ Alyvuogių aliejus 150ml.
  ~ Bazilikai (dedu saują). Vasarą naudoju šviežius, o žiemą iš šaldymo kameros.
  ~ Džiugo sūris 50gr.
  ~ Kartais įdedu česnako skiltelę. Ypač tinka šaltuoju sezonu, kad imunitetą pastiprinti...

  ~ Makaronai (būtinai kietagrūdžių grūdų; Agnesi, Divella ar Barrilla).

 Pirma. Sudedu riešutus į smulkintuvą. Susmulkinu. Tada dedu bazilikus. Ir vėl smulkinu. Česnaką taip pat. Dedu sūrį ir pilu aliejų. Šiek tiek druskos. Štai ir baigta.
 Antra. Laikas makaronams. Puodas su vandeniu užverda. Druska. Nepamirštu įpilti šaukšto aliejaus, kad nesukibtų. Tada pilu makaronus. Kol jie verda ruošiu stalą, serviruoju lėkštes, įrankius. Padedu ant stalo Džiugo sūrio. Jį labai mėgsta vaikai.
 Trečia. Visi prie stalo. Dalijamės makaronus. Dedam ant jų Pesto padažiuką. Maišom ir valgom. Visiems skanaus. 
 Šis patiekalas man labai patinka: jį paruošti užtenka 20-30 min, skanu ir sotu.

 Siūlau pabandyti ir Jums. 
Gero vakaro,
L.


 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą