2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

Burokėlių sriuba su frikadelėm


Ši sriuba mano viena mėgstamiausių. Ji gerina hemoglobiną (pupelės, burokėliai ir jautiena turi daug geležies).

~ Pupelės;
~ Tarkuoti burokėliai 
(aš naudoju marinuotus su obuolių sultimis, iš savo daržo);
~ Bulvės;
~ Jautienos faršas;
~ Druska;
~ Prieskoniai: pipirai, česnakas.

Pirma verdu pupeles. Druska. Joms baigiant virti sudedu bulves ir faršą. Faršą dedu su šaukšteliu arba suku į kamuoliukus. Tada suberiu pipirus: keletą kvapniųjų ir keletą juodųjų. Pabaigoje įdedu supjaustytą arba sutraiškytą česnaką.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą