2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Mieliniai blynai

Jie mano mėgstamiausi...

Reikės:
~  Kvietiniai miltai, apie 250 gramų;
~  Pienas, 2 stiklinės;
~  Du kiaušiniai; 
~  20g. mielių;
~  Cukraus du - tris šaukštus (pagal tai ar mėgstat saldžius, ar ne);
~  Razinų sauja;
~  Druskos pagal skonį;
~  Kepti aliejuje.

Stiklinėje pieno išmaišomos mielės, įberiama truputį cukraus, žiupsnelis miltų ir palaikoma šiltai apie valandą, kad pakiltų (prie radiatoriaus arba orkaitėje).
Į pakilusią masę supilam likusį pieną, suberiam visus miltus, sudedam kiaušinius, įberiam razinas, druskos ir cukraus.
Viską gerai išmaišius, dar reikia palaikyti šiltai apie 50-60 min, kad dar pakiltų.
Pakilus tešlai, kepam įkaitintame aliejuje.
Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą