2014 m. rugpjūčio 29 d., penktadienis

Plikyti pyragaičiai


Pyragaičiai:
1 stiklinė vandens;
1 stiklinė miltų;
100g sviesto (pusė pakelio);
4 kiaušiniai;
Orkaitė, dvi plačios, plokščios skardos, puodas ir šaukštas.

Įdaras:
100g sviesto (pusė pakelio) - geriausia tikras sviestas, ne margarinas ar kt. mišinys;
0,5 a.š. vanilės;
200g kondensuoto pieno (pusė indelio);
Mikseris/plaktuvas ir dubenėlis aukštais kraštais.

Į metalinį puodą reikia sudėti sviestą (galima susmulkinti į 5-10 dalių) ir supilti vandenį. Šildyti, kol ištirps sviestas ir vanduo užvirs. Tik užvirus vandeniui, greitai supilti miltus ir gerai išmaišyti ant labai silpnos ugnies. Baigiant maišyti, išjungti karštį. Gaunasi kieta, vos šaukštu nepasukama, tešla. Dabar ji turi ataušti, kad būtų visiškai šalta, nes reiks dėti kiaušinius.
Kiaušinius dėti po vieną. Įdėjus vieną kiaušinį tešlą gerai išmaišyti. Tada dedamas antras kiaušinis, tešla vėl gerai išmaišoma. Ir taip toliau, kol sudedami visi keturi kiaušiniai. Tai pats sunkiausias darbas pampuškų gamybos procese. Gaunasi minkšta, šaukštu kabinama tešla.
Tešla paruošta.
Orkaitė įkaitinama iki 180C.
Reiks dviejų plačiausių plokščių skardų.
Į skardas arbatiniu šaukšteliu dėti tešlą mažais netaisyklingais apskritimais (skersmuo apie du cm.). Palikti maždaug dviejų pirštų tarpus tarp gabalėlių, nes jie kils ir augs.
Kepti 15-20 min., kol jie "išaugs" ir įgaus rusvą spalvą.
Pabaigus kepti, iškart ištraukti ir atvėsinti. Lauke rudenį ar žiemą ataušta labai greitai.

Kol kepa, galima pasigaminti įdarą.
Į dubenėlį sudėti kambario temperatūroje pašilusį sviestą. Galima padalinti į keletą dalių, bus lengviau maišyti. Supilti kondensuotą pieną ir vanilę. Tada viską išplakti į vientisą masę. Gautą kremą padėti į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (bet nebūtinai).

Kai atvėsta pyragėliai, į juos arbatiniu šaukšteliu sudėti kremą. Iškepę pyragėliai būna tuščiaviduriai, todėl visai nesunku kremą įdėti į vidų.

Valgyti galima iškarto. Rekomenduojama suvartoti per 5 val. Nesuvalgytus, geriau laikyti šaltai, nes kremas natūralus ir palaipsniui suskystėja.


Foto bus vėliau.


Prieš kopijuojant ir skelbiant šią informaciją, prašom prieš tai informuoti mane. Dėkoju.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą