Internete naršydama seniai radau grybų pyrago receptą, dar šiek tiek savo fantazijos ir štai jis mėgiamiausias tėvelio pyragas.
~ Pievagrybiai 500 g arba miško grybai 0,5ltr.
~ 200g grietinės;
~ 200g majonezo;
~ 2 kiaušiniai;
~1,5 stiklinės miltų;
~ 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
~ 4 vidutinio dydžio bulvės;
~ 1-2 svogūnai;
~ 1 morka;
~ Česnako skiltelė;
~ Druska, prieskoniai: pipirai, raudonėlis ar kt.
Pirmiausia pasidarau įdarą: pakepinu svogūnus, morkas ant aliejaus ar sviesto, tada sudedu grybus. Jei kepu su pievagrybiais, tai juos pasikepu atskirai, ir tik nupylus susidariusį vandenį sudedu ant svogūnų su morkom. Įdedu pipirų, raudonėlio, druskos. Įspaudžiu česnaką.
Pasidarau tešlą: išmaišau grietinę, majonezą, kiaušinius, šiek tiek druskos supilu miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi būti kietesnė už blynų tešlą.
Skardą ištepu aliejumi. Tada supilu pusę tešlos. Ant jos suberiu bulves, sutarkuotas su burokine tarka. Ant jų paberiu šiek tiek druskos. Dabar tolygiai paskirstau įdarą. Ir ant jo sudedu likusią tešlą ir pyragas keliauja į įkaitintą orkaitę. 180-200°C karštyje kepu 40-60min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą