Sausainiai:
~ 1 stiklinė morkų tarkio (dažniausiai panaudoju po morkų sulčių likusius tarkius);
~ pusė stiklinės cukraus;
~ 1 kiaušinio trynio;
~ 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
~ 1 šaukštelis kepimo miltelių;
~ 1 stiklinė miltų.
Kakavinis glajus:
~ 1 šaukštas sviesto;
~ pusė stiklinės cukraus;
~ 2 šaukšteliai kakavos;
~ 3 dideli šaukštai vandens;
Kepam sausainius: Tarkį sumaišau su cukrumi. Palieku pusvalandžiui. Tada įdedu kiaušinio trynį, išmaišau, tada dedu likusius: miltus, vanilę, kepimo miltelius. Tešla turi būti pusiau kieta. Šaukšteliu kabinu ir dedu į riebią skardą. Formuoju plokščius apskritimus. Kepu karštoje orkaitėje apie 20min., kol paruduoja. Tada jau išimu. Ir apipilu glajumi.
Glajus: Į įkaitintą keptuvę dedu sviestą, supilu cukrų, kakavą ir užpilu vandeniu. Viską išmaišau, ir maišau kol viskas ištirps ir pasidarys tąsus glajus. Kol karštas, užpilu ant gražiai išdėliotų lėkštutėje sausainiukių. Kad būtų gražiau, kol glajus šiltas galima užbarstyti spalvotų pabarstukų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą