2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Silkė su graikiškais riešutais

Patiekalui naudoju:

2 vnt. silkės filė
100g graikiškų riešutų
1 vidutinio dydžio svogūnas
4-5 dideli šaukštai aliejaus
malto juodo pipiro ant peilio galo


Susipjaustau smulkiai svogūną ir dedu į įkaitintą aliejų. Jie turi lengvai apkepti, suminkštėti. Kol svogūnai kepa, susipjaustom silkę į mažus kubelius. Taip pat šiek tiek susmulkinu riešutus. Keletą sveikų riešutų pasilieku papuošimui. Į ką tik iškeptus svogūnus sudedu riešutus, pipirus. Išmaišau. Tada sudedu silkę ir vėl išmaišau. Supilu į indelį ir papuošiu sveikais riešutais. Viską palaikau šiltoje keptuvėje dar penkias minutes. Ir tada dedu į serviruojamą lėkštutę.

Skanaus!

P.S. Druskos į silkės patiekalus nededu, nes ji pati yra sūri.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą